Топ-100
Back

ⓘ Sebastián Silva Irarrázabal. Fill dAlejandro Silva y de Soledad Irarrázabal, és el segon de set germans. Estudià al Colegio del Verbo Divino i, posteriorment, a ..



Sebastián Silva Irarrázabal
                                     

ⓘ Sebastián Silva Irarrázabal

Fill dAlejandro Silva y de Soledad Irarrázabal, és el segon de set germans.

Estudià al Colegio del Verbo Divino i, posteriorment, a lEscuela de Cine de Chile 1998-2000. Després, en els dos anys següents, va seguir anglès avançat la Universitat McGill, a Mont-real, Canadà. Va realitzar, a més, un curs de francès a lInstitut Cultural Francès i va assistir a un taller danimació realitzat per Tomás Wells. En lestiu de 2003 va estar en un taller de figura humana avançada la Universitat Catòlica i, va prendre classes dhistòria del cinema i relat cinematogràfic guió amb Pedro Peirano 2005 i 2006.

En la seva carrera com a artista audiovisual ha estat pintor, dissenyador i videísta. Sexerceix com a redactor creatiu, dissenyant des de afiches gràfics fins a idees per a campanyes publicitàries per a marques nacionals i internacionals. Juntament amb això, ha estat el compositor, cantant i guitarrista dels grups CHC, Yaia i Los Monos.

En matèria cinematogràfica, va estar a càrrec de la direcció i el muntatge del llargmetratge documental REC, realitzat per Diroriro Films, material que va participar en festivals internacionals. Va rodar el seu primer llargmetratge, La vida me mata el 2006. La pel lícula, de la qual va ser director i guionista, va ser produïda per Rondalla estrenada al novembre de lany següent.

Gràcies La nana va guanyar el Premi Altazor com a millor director. Aquesta pel lícula va participar, a més, de la terna finalista per a ser la candidata de Xile als Premis Oscar 2010 i va ser nominada a un Globus dOr el mateix any.

Els guions de les seves tres primeres pel lícules els va escriure juntament amb Pedro Peirano i els de les dues següents - Magic, Magic i Crystal Fairy, totes dues estrenades en el Festival de Cinema de Sundance 2013 -, ell només. Amb lúltima, que va ser produïda per Fabula, dels germans Juan de Dios i Pablo Larraín, va guanyar el premi al millor director en Sundance. Magic-magic, per part seva, va ser el film més vist dels tres de directors xilens que van arribar la Quinzena de Realitzadors al 66è Festival Internacional de Cinema de Canes. "Ambientat la zona del llac Ranco, narra la deterioració psíquica de la turista estatunidenca Alicia Juno Temple, una noia que arriba a Xile amb la intenció de relaxar-se i la connexió de la qual amb el país és la seva amiga Sarah Emily Browning".

Silva, que és obertament gai, va rodar en 2013 una pel lícula en la qual ell mateix és el protagonitza al costat dactors estatunidencs: Nasty Baby i tracta de "la convivència duna parella homosexual en Brooklyn, interessada a tenir un fill a través dinseminació artificial duna amiga en comú". El film està coproduït pels germans Larraín i va ser presentat al 65è Festival Internacional de Cinema de Berlín on va guanyar el premi Teddy. A més, està treballant en una altra cinta, Second Child, "una aventura protagonitza per nens".

Silva, que habita a Brooklyn, durant anys va viure entre Xile i Nova York, fins que pel 2010 va fixar la seva residència permanent en aquesta ciutat. "Es considera un outsider de la comunitat xilena: "Men vaig anar de Xile als 18 anys. Ara vaig i vinc però en veritat la meva casa és Nova York i les meves pel lícules estan sent més en anglès", va declarar en 2013.

                                     

1. Filmografia

Director i guionista

  • La vida me mata 2007
  • La nana 2009
  • Gatos viejos, al costat de Pedro Peirano 2010
  • Magic, Magic 2013
  • Nasty Baby 2014
  • Crystal Fairy 2013
  • Tyrel 2018

Actor

  • Con quien te tomarías un pisco Mistral? 2012
  • Nasty Baby 2014
  • 31 minutos, la película 2008
                                     

2. Discografia

Amb CHC

  • 2007 - La cosa
  • 2003 - Bastante real
  • 2004 - What it is es lo que es

Com a solista

  • 2005 - Iwannawin & friends
  • 2011 - Brutalidad
  • 2013 - Pasaje al más allá
                                     

3. Premis

  • Festival de Sundance 2013: Millor Direcció de Llargmetratge Dramàtic Internacional per Crystal Fairy
  • Festival de Sundance: Premio del Jurat al Millor Llargmetratge Dramàtic Internacional per La nana.
  • Berlinale 2015: Premi Teddy per Nasty Baby
  • Premi Pedro Sienna 2008: Millor pel lícula por La vida me mata.
  • Premi Pedro Sienna 2010: Millor guió per Gatos viejos amb Pedro Peirano.
  • Premis Altazor 2010: Millor director per La nana.

Nominacions

  • Globus dOr 2010: Millor pel lícula en llengua no anglesa La nana.
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →